Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"Μαθήματα Αλληλεγγύης" Πετρούπολης


 

Γιατί δωρεάν και αλληλέγγυα;

Γιατί είναι η μοναδική μας συμβολή στην πραγματοποίηση της δωρεάν και δημόσιας παιδείας όπως την ονειρευόμαστε. Γιατί είναι μία προσπάθεια να καταπολεμήσουμε την κρίση ενισχύοντας την αντίληψη της αλληλοβοήθειας στο πλαίσιο της γειτονιάς. Γιατί υποστηρίζουμε τη δωρεάν εκπαίδευση και τα ίσα δικαιώματα στη γνώση και την καλλιέργεια του πνεύματος. Γιατί είμαστε αλληλέγγυoι.

Αν και διαφωνούμε με τις πανελλήνιες, εφόσον συνεχίζουν να υπάρχουν, θέλουμε όλοι να έχουν την ίδια δυνατότητα να περάσουν και να μπουν στη σχολή που επιθυμούν. Γι' αυτό παραδίδουμε μαθήματα κατά προτεραιότητα σε μαθητές Γ λυκείου στα Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική, Αγγλικά, Α.Ο.Δ.Ε.Ε., Α.Ο.Θ., Α.Ε.Π.Π. και Βιολογία, αλλά και σε μαθητές Α και Β λυκείου που χρειάζονται υποστήριξη.

Πληροφορίες:

E-mail:  mathimata.allhleggyhs.petr@gmail.com
facebook: http://www.facebook.com/mathimata.allhleggyhs.petr
Τηλέφωνο:  6975966367



ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Στη σημερινή εποχή της κρίσης η εξοντωτική ανεργία, η φτωχοποίηση και η συνολικά σταδιακή εξαθλίωση και υποτίμηση της ζωής μας, οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την εμφάνιση του νεοναζιστικού φαινομένου. Αυτή η πραγματικότητα χτυπάει δυστυχώς και την πόρτα της γειτονιάς μας.
 

Ως ανάχωμα στη δύσκολη αυτή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εμείς -εκπαιδευτικοί της Πετρούπολης- πήραμε την πρωτοβουλία να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους μαθητές και στις οικογένειές τους, προσφέροντας εθελοντικά μαθήματα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα.


Στηρίζουμε το ανοικτό στην κοινωνία Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, το σχολείο της δημιουργίας και της γνώσης που πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη συμπόρευση δασκάλων, μαθητών και γονιών.
Τα μαθήματα αλληλεγγύης απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε μαθητές της Γ' Λυκείου που βρίσκονται στην κρίσιμη περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων, ενώ επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν κι άλλοι μαθητές που θέλουν να καλύψουν κενά, να εμπεδώσουν ή/και να εμβαθύνουν σε συγκεκριμένα γνωστικά πεδία των προηγούμενων τάξεων (Α' και Β' Λυκείου).

Καλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων της Πετρούπολης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και να συνεργαστούν μαζί μας, προτείνοντας μαθητές που χρειάζονται ενίσχυση και γνωστοποιώντας την παρούσα πρόσκληση προς κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.


Επιπλέον καλούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτή την κίνηση να επικοινωνήσουν μαζί μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου